Špinačna Kremna Juha

Špinačna kremna juha, je ena tistih juh, ki so po mojem okusu. Že od malih nog so me učili, da je špinača zdrava in daje moč. Vsem je poznan junak iz risanke »Popaj«, ki je s pomočjo špinače premagal nasprotnika, ne glede na to v kako nemočni situaciji se je znašel. Ta juha je zdrava, polna pomembnih snovi za zdravje pa tudi zelo okusna. Špinačna kremna juha spada med kremne juhe.

Najprej dobro oprano špinačo skuham v kostni juhi. Nato jo ohladim, pretlačim z paličnim mešalnikom, lahko tudi zmiksamo v mikserju. Nato naredim bešamel, mu dodam strt česen in vse skupaj vlijem k pretlačeni špinači. Dosolim po okusu, ter dodam še ostale začimbe in pustim vreti nekaj minut. Na koncu primešam še kislo smetano, ki okus zelo izboljša.
Špinačna kremna juha se navadno servira z posušenimi kruhovimi kockami, ocvrtim grahom ali zlatimi kroglicami.

Nasveti:

Bešamel:
Raztopim maslo, dodam moko, jo nekoliko popražim, vendar barva mora ostati svetla. Dodam mleko, gladko razmešam in dobro prevrem. Bešamel začinim s soljo in muškatnim oreščkom.
Bešamel je temeljna omaka za pripravo svetlih omak , kremne špinače ter gratinirano zelenjavo, tudi musake.

Špinačna Kremna Juha izgleda veliko lepše, če pri serviranju pokapamo ali pa se celo potrudimo narediti kak vzorec s kislo smetano.
Zraven postrežemo osušene kruhove kocke, ocvrt grah ali zlate krogljice.

Za 5 oseb potrebujem:

20 dag špinače
1 l kostne juhe ali juhe iz koncentrata
3 dag masla
2 dag moke
1 strok česna
0,25 l mleka
sol, poper,
muškatni orešček
0,5 dl kisle smetane

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja